API partners

Er hebben zich mooie API partners aangesloten bij deze contest waar je gebruik van kan maken in je toepassing. Deze zullen beschikbaar zijn voor support tijdens de contest periode. Daarnaast ben je vrij om elke API die je maar wilt te gebruiken in je toepassing of concept. Verras ons!

Deezer.com

Deezer

Deezer is een internationale website om muziek te streamen. We willen fans onbeperkt laten genieten van hun favoriete muziek. Deezer biedt onbeperkte toegang tot een catalogus van 25 miljoen tracks, direct beschikbaar op elk apparaat – smartphone, computer, tablet, hifi systemen of in de auto .

De open API van Deezer staat symbool hiervoor. Wij geloven in het zo open en toegankelijk maken van de technologie die achter onze muziekbeleving zit. Daarom geven we ontwikkelaars graag de kans om te innoveren en zo grenzeloze mogelijkheden te creëren voor het ontdekken en delen van muziek.Voor meer informatie zie http://www.deezer.com/

Documentatie: http://developers.deezer.com/api

Themoviedb.org

tmdb-logo

The Movie Database is een crowd-sourced film information database gebruikt door veel film-gerelateerde consoles, sites en apps, zoals XBMC, MythTV en Plex. Veel verschillende media managers, mobiele apps en sociale sites maken gebruik van deze API. Op TMDb staan meer dan 130,000 films en staat er uitgebreide informatie voor de meest populaire/Hollywood films, voor meer informatie zie http://themoviedb.org.

Documentatie: http://www.themoviedb.org/documentation/api.

Rijksmuseum API

Nieuw-logo-rijksmuseum

De Rijksmuseum API Collectie is een set van ruim 111.000 objectenbeschrijvingen (metadata) en digitale beelden uit de collectie van het Rijksmuseum. De kunstwerken en gebruiksvoorwerpen in de set dateren van de oudheid tot de late Negentiende Eeuw en geven een goed beeld van de rijkheid, diversiteit en schoonheid van ons Nederlands (en internationaal) erfgoed. Helaas kunnen wij, in verband met auteursrechtelijke beperkingen, nog geen werken uit de Twintigste en Eenentwintigste Eeuw beschikbaar stellen. Voor meer informatie zie http://www.rijksmuseum.nl/.

Documentatie: https://www.rijksmuseum.nl/nl/api/uitleg

Filmtotaal API

filmtotaal

FilmTotaal is een website met dagelijks nieuws, bioscoop releases, agenda, film database, recensie / review, films op TV, trailer, DVD, foto, acteur / actrice, movies en een drukbezocht forum. We bieden ontwikkelaars gratis toegang tot onze films op Televisie database via een API. Hiermee kan het totale aanbod van televisiefilms voor vandaag en morgen verkregen worden. Voor meer informatie ga naar http://www.filmtotaal.nl/

Documentatie: http://www.filmtotaal.nl/api/

Trakt.tv

tv_512_black_trakt

Trakt is een platform waar veel dingen kan doen, maar het is voornamelijk bedoeld om bij te houden welke tv-programma’s en films je allemaal bekijkt. Het is mogelijk trakt te integreren met je media center of PC gekoppeld aan je TV om zo scrobbling mogelijk te maken, zodat alles automatisch wordt bijgehouden wat je kijkt.Sommige gebruikers houden er van om op hun telefoon in te checken, dus dat is ook mogelijk gemaakt op trakt. Je kan nieuwe series ondekken, gebruikers volgen welke dezelfde smaak hebben en je mening geven over films en series door de website te gebruiken of 1 van de vele community apps welke op de API gebouwd zijn. Meer informatie over de trakt kan je hier vinden op http://trakt.tv/about.

Documentatie: http://trakt.tv/api-docs

Bol.com Open API

logo_bol_com_open_api

Met de bol.com Open API is het mogelijk de gehele catalogus van bol.com te benaderen, daarnaast kan je aanbevelingen krijgen op basis van een product en bijvoorbeeld informatie over je tweedehands verkopen. Hiervoor is sinds de contest een nieuwe REST interface beschikbaar (V4) welke JSON als response formaat terug geeft. We bieden daarnaast een directe link naar een speciaal winkelmandje welke via een deeplink of een sessie gevuld kan worden met producten.

Meer informatie en documentatie: http://developers.bol.com/documentatie/aan-de-slag/

Tweakers RSS feeds

tweakers

Het laatste nieuws en de laatste reviews van Tweakers zijn beschikbaar via RSS feeds, waar je mee aan de slag kan gaan. Zie http://tweakers.mobi/rss

Bing SDK, een ontwikkel platform met diverse diensten

Bing

Het Bing platform bouwt voort op de investeringen van Microsoft in haar zoektechnologieën, technologieën waarmee apparaten en services de kennis van de wereld en hun omgeving  op een gebruiksvriendelijke manier laten ervaren. Deze technologieën, wanneer geïntegreerd in apparaten en applicaties, maken een volledige ervaring mogelijk zoals vertalingen of spraakherkenning zoals gebruikt in Xbox. We hebben Bing’s massale wereldwijde index technologie-infrastructuur met 3rdparty applicaties en data gecombineerd met intelligente services, dit alles is  afgeleid van jarenlange werk van MS Research en de Bing teams om de volgende-generatie van app ervaringen te verrijken.  Voor Microsoft is de toekomst van Search niet alleen meer zoeken, wij bouwen een platform van diensten om als schakel te dienen tussen toepassingen, apparaten en mensen.

Meer informatie en documentatie: http://dev.bing.com