Over de Contest

Voor bol.com is het belangrijk om overal aanwezig en toegankelijk te zijn, daar waar vraag ontstaat. Maar om dit ook te realiseren hebben we de hulp van developers nodig. Zo ontstaan er met behulp van developers op allerlei verschillen plekken toepassingen. Om het ontwikkelen van deze toepassingen nog leuker te maken, organiseren we een jaarlijks Developer Contest.

Deelnemen

Iedereen uit Nederland of België mag meedoen. Deelname kan individueel of in een team. De deelnemer of deelnemers dienen allen ten minste 16 jaar oud te zijn en alleen Nederlandstalige toepassingen worden geaccepteerd. Wat je moet kunnen is je toepassing goed kunnen presenteren. Op deze manier kan de jury een goed oordeel vormen voor de winnaars van de verschillende prijzen.

Beloning

Vorig jaar hadden we één hoofdprijs van 10.000,- euro. We kregen na de bekendmaking van de winnaar van 2012 de feedback van deelnemers dat het leuker zou zijn om kans te maken op meer prijzen, daarom stellen we dit jaar verschillende prijzen beschikbaar.

Nieuwe versie Open API

Om toepassingen met bol.com te ontwikkelen hebben we een bol.com Open API. Hiermee kan verschillende data verkregen worden van bol.com, bijvoorbeeld productinformatie, specifieke lijsten met bestverkochte producten of nieuw verschenen producten en aanbevelingen op basis van een ander product. Ook is het mogelijk om direct producten af te rekenen in een speciaal door bol.com ontwikkelde pagina, deze kan je makkelijk integreren in je toepassing.

We zullen voor deze contest onze nieuwe api versie 4 lanceren. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om gebruik te gaan maken van de API. De voordelen en de features zullen op deze site gecommuniceerd worden.

Event data

 • De kick-off meeting (22 augustus bij bol.com in Utrecht)
  • Je kan de presentatie van bol.com terug kijken op Slideshare en YouTube. De video en presentatie kan je hier samen zien.
 • 19 September: Workshop Microsoft Design Style
  • Van 17:30 – 21:00 vindt het tweede event van de Developer Contest plaats. Deze keer zitten we in Schiphol Centrum bij Microsoft, waar inzicht geven zal worden in de Microsoft Design Style. Eten en drinken wordt geregeld.
  • Zowel Windows, Windows Phone als Xbox zijn gebouwd met de principes van Microsoft Design Style. Deze ‘design taal’ bestaat uit vijf basisprincipes die helpen de beste beslissingen te nemen bij het ontwerpen van een kwalitatieve app.
  • Deze avond biedt Martin Tirion een kennismaking met de Microsoft Design Style (Eerder bekend als Microsoft Metro Style) en zal hij verder ingaan op deze vijf basisprincipes. Martin is al 7 jaar User Experience Evangelist bij Microsoft. Hij zal tips geven waar je op moet gaan letten bij de interface van je toepassing.
 • 03 Oktober: Presentatie Tweakers
  • Op donderdag 3 Oktober van 19:00 – 21:30 vindt het derde event plaats rondom de Developer Contest. In deze workshop deelt Tweakers hun ervaringen over de implementatie van het responsive design dat ze door aan het voeren zijn op hun site. Deze keer zitten we weer in Utrecht bij bol.com, drinken en iets te knabbelen wordt geregeld. (Noot: de workshop is open voor iedereen, dus je kan hier ook naartoe als je niet deelneemt aan de devcontest).
 • 18 oktober, 24:00 uur: Deadline contest
   • Dit is de deadline voor het insturen van je toepassing op deze website. Het inzending formulier kan je hier vinden.
 • 22 oktober: Finalisten Juryprijzen worden bekend gemaakt
  • De jury maakt een selectie van de beste toepassingen en concepten. Deze finalisten worden uitgenodigd om op de developer dag een korte pitch te houden voor de aanwezigen.
 • 31 oktober: Developer dag
  • Op deze dag zullen finalisten hun toepassing pitchen. Hieruit wordt door de jury een eerste, tweede en derde winnaar gekozen. Ook wordt er door alle aanwezigen een publieksprijs winnaar gekozen. De prijswinnaars voor de andere prijzen krijgen het dan ook te horen. Naast de prijsuitreiking zijn er interessante sprekers uit het vakgebied (worden binnenkort bekend gemaakt via deze site) en ter afsluiting is er natuurlijk een gezellige borrel. Meld je hier aan.