Magento Module Configuration (dutch)

Extensie configureren

Na download vanaf de Magento Marketplace zijn er nog een aantal stappen nodig om de module te activeren, dit zijn:

  • Opschonen bol.com winkel voor activeren module
  • Invoeren bol.com API Client Credentials
  • Configureren module

Opschonen bol.com winkel voor activeren module

De Module gaat er van uit dat deze zelf alle producten in je aanbod gaat toevoegen op bol.com. Artikelen die je nu al op bol.com hebt staan kan de module niet aanmaken en dus ook niet later bijwerken. Verwijder deze daarom eerst op bol.com. De module zal bij installatie dan al je aanbod zelf aanmaken op basis van je Magento aanbod.

Let op!

De Module wordt op jouw eigen Magento installatie geinstalleerd. Omdat iedere Magento installatie anders is en mogelijk incompatible kan zijn met de bol.com Module raden we aan om altijd eerst een backup te maken. Maak daarom altijd eerst een uitdraai van je bol.com aanbod voordat je deze verwijdert. In het geval van een probleem in de module kun je dan via deze uitdraai je aanbod weer activeren.

Invoeren bol.com API Client Credentials

De module maakt verbinding met bol.com om je gegevens op te halen. Dit kan hij enkel doen voor jouw specifieke bol.com account. Voor een veilige verbinding naar je bol.com account is het nodig om zogenaamde Client Credientals aan te maken, deze zijn op te vragen in uw verkopersdashboard. Je kunt voor iedere applicatie die je verbindt met bol.com een aparte set credentials aanmaken. We adviseren om dezelfde set credentials nooit in een andere applicatie te gebruiken. Op deze wijze kun je op ieder gewenst moment toegang per applicatie weer intrekken.

 

De bol.com Module zal op verschillende plekken in Magento nieuwe schermen en velden introduceren. Hoe deze te gebruiken wordt uitgelegd in onderstaande handleidingen: