24-06-2014 Open API V4 stable

Versie 4 van de bol.com Open API is als stable versie live. Dat betekent dat we je adviseren deze versie ook te gaan gebruiken. Mocht je dus V3 van de Open API gebruiken, dan is het raadzaam om over te gaan op de nieuwe versie, er zitten een hoop verbetringen in! We blijven V3 uiteraard nog wel ondersteunen de komende tijd.

Belangrijkste verbeteringen

We hebben goed geluisterd naar jullie feedback en hebben ook aan de achterkant performance verbeteringen doorgevoerd. De verbeteringen aan de voorkant zijn:

bol.com open apiCosmetische wijzigingen

We hebben een aantal cosmetische wijzigingen doorgevoerd in V4, waaronder:

 • Query parameters altijd lowercase (bijv. includeattributes of sort)
 • Generieke offset en limit queryparameter (?offset=10&limit=20)
 • Een komma is de nieuwe separator voor meerdere productid’s, categoryid’s, dataoutput (categories,refinements,products)
 • Het nieuwe subdomein is api.bol.com ipv openapi.bol.com
 • “rest” is uit de aanroep url verdwenen
 • Multiselectable refinements,

  Refinements kan je nu ook als “multiSelect” gebruiken als je deze bijvoorbeeld met een checkbox/multi-select optie wilt tonen in je toepassing. Met multiselect kan je meerdere refinements combineren in één request binnen dezelfde refinement groep.

Wijzigingen tov V4 beta versie

Nieuwe indicator “bestOffer”

best offerHet aantal offers en aanbieders bij bol.com wordt steeds groter. Vanaf nu geven we bij elk product aan welke offer we zelf tonen in de winkel en doorsturen naar externe kanalen. Dit offer is voorzien van de indicator “bestOffer” in de Open API. Dit heeft invloed op zowel Versie 3 als Versie 4 van de Open API. Voorheen gaf de Open API onder de Offers>Offer tag in de product call het bol.com seller offer als eerste weer (als deze aanwezig was). Nu is dat ook niet meer de default voor het eerste resultaat. Je zou het offer met de tag “bestOffer” moeten afvangen voor de prijs. Mocht je het bol.com seller offer willen, dan dien je te zoeken op seller>id: 0. Voor list call krijg is de default het bestOffer, dus ook al is er een bol.com seller offer deze staat niet in de list result. Alleen als je queryparameter “offers=bolcom” of “offers=all” toevoegt aan de list call.

Zakelijke verkoper informatie

Seller info

 • Seller rating (De beoordelingsscore is het gemiddelde cijfer dat kopers aan de verkoper hebben gegeven in de laatste 3 maanden. Wanneer er de laatste 3 maanden minder dan vijf beoordelingen zijn gegeven, is de score een gemiddelde van alle beoordelingen.)
 • RecentReviewCounts (aantal reviews voor deze seller van de afgelopen 3 maanden)
 • AllReviewsCounts (het totaal aantal reviews voor deze seller over de gehele lifetime van de verkoper)

Todo

 • In de XML response moet de tag “bestOffer” veranderd worden in “BestOffer” (V3 en V4).

Documentatie

Handleiding

Handleiding winkelwagentje en Verlanglijstje

Opmerkingen

We horen natuurlijk graag als je nog feedback voor ons hebt over de Open API. Laat vooral van je horen op het forum, via Twitter, Google+ of mail.

Geschreven door
Geplaatst in Releasenotes

Geef een reactie

bol.com Development Center