Partnerprogramma

Het bol.com Partnerprogramma geeft je de mogelijkheid om in jouw toepassing links aan te brengen naar onze winkel en onze artikelen. Dankzij deze links kunnen bezoekers direct boeken, cd’s, films, software & PC-accessoires, games, elektronica en mobiele telefonie kopen. Over alle verkopen via jouw toepassing ontvang je commissie. Dit geldt niet alleen over het gelinkte artikel, maar over alle artikelen die tijdens de betreffende winkelsessie worden aangeschaft. Dit blijft maximaal 5 dagen gelden op de bol.com website na het doorverwijzen van de bezoeker vanuit jouw toepassing.

Meer informatie

Combinatie met de Open API

Zodra je via de Open API van bol.com doorlinkt naar producten op de bol website, kun je daarbij jouw siteId gebruiken. Zodoende kun je commissie verdienen over verkopen die via jouw kanaal aangedragen worden. Hiervoor dien je uit de API response enkele velden te gebruiken binnen verwijzende links.

De volledige link naar een product ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=[siteid]&url=[externalUrl]&subid=[id]&name=[naam]&f=API

Hier een uitleg van de verschillende variabelen:

[siteid]

Dit is uw siteId binnen het partnerprogramma.

Hoe vind ik mijn siteId? Login bij het partnerprogramma en ga naar "Account". Klik de link "Aanpassen" en jouw siteId staat helemaal achteraan in de adresbalk achter &siteid=.
[externalUrl]

Dit is de link naar de productpagina van het product.

[id]

Dit is het id dat uit de API respons bij een product wordt meegegeven.

[naam]

Dit is een naam van het product waaraan het product in de rapportages te herkennen is. Deze naam kunt u dynamisch vullen met bijvoorbeeld de naam van het product. Let daarbij op het escapen van spaties en vreemde tekens.

f=API

Dit is het frametype van het partnerprogramma, op deze manier kunnen wij makkelijker overzichten maken voor partners welke van de API gebruik maken en niet de Winkelwidget of onze eigen WordPress Plugin gebruik.

Commissie

Als partner van het Partnerprogramma kun je commissie verdienen tot 8% over de verkoopprijs. Lees meer over onze tracking, cookietijd en bonusmogelijkheden.
Meer informatie

Aanmelden

Om toegang te krijgen tot het Partnerprogramma is het nodig om je eerst aan te melden. Direct na het inloggen krijg je via de mail de inloggegevens toegestuurd.

Nu aanmelden